فعالیت های پژوهشی
فهرست برنامههای مستمر واحد پژوهشی مدرسه علمیه بانو امین به شرح زیر می باشد:
1. شناسایی اساتید و طلاب علاقمند و مستعد در امر پژوهش و تشکیل کانون پژوهش مدرسه و برقراری ارتباط علمی-پژوهشی با اساتید و جذب اساتید خارج از حوزه برای اجرای طرح های پژوهشی
2. برگزاری کارگاههای پژوهشی فوق برنامه مثل کارگاه روشتحقیق و مقالهنویسی جهت مهارتافزایی طلاب و اساتید راهنما
3. بازدید از مراکز علمی-پژوهشی مانند کتابخانه ملی،کتابخانه آیت الله حکیم و کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی
4. ارائه آثار طلاب به فراخوانها و جشنوارهها از جمله جشنواره علامه حلی، جشنواره بانوی کرامت و دیگر فراخوانهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و کسب رتبه اول کشوری در سال 82 و کتب رتبه دوم کشوری در سال های 81 و 87
5. انتشار 10 جلد کتاب از سوی اساتید و طلاب مدرسه و چاپ مقالات متعدد از سوی اساتید در مجلات گوناگون از جمله: مجله پویا- مجله یاس- فرهنگ پاسداری- مجله نقطه و مجله تخصصی نورالثقلین
6. برگزاری 128 جلسه دفاعیه تحقیقات پایانی طلاب که از این تعداد 13 تحقیق پایانی به عنوان تحقیقات برتر از سوی داوران انتخاب شدند.
نمونه ای از موضوعات پایان نامه ها بدین ترتیب است: مقایسه توسعه غرب واسلام،نقش دین در آرامش روح، هولوکاست، تساوی وتفاوت جنسیتی در احکام پیرامون خانواده، نظام نامه حکومتی امام علی (ع)در نهج البلاغه، زندگی همسران پیامبر،عملکرد فرهنگی_ سیاسی وهابیت برعلیه شیعه وسنی در عصرحاضر، بررسی علل ظهور وافول اسلام در اندلس، فتنه های اجتماعی و فتنه گران در قرآن و نهج البلاغه، بیداری اسلامی و انتظار و….
7. راه اندازی سایت اینترنتی وتجهیز بانک سی دی بابیش از 500سی دی پژوهشی-آموزشی-فرهنگی درموضوعات تفسیر،عقاید،ادعیه، حدیث، نهج البلاغه، فقه، رجال، تاریخ اسلام، عرفان، اخلاق، فلسفه، اصول، جغرافیای اسلامی و…
9.تجهیز کتابخانه بابیش از 12000جلد کتاب در موضوعات مختلف به روش کتابخانه ملی
10. انجام کارهای پژوهشی همایشهای برگزار شده از سوی مدرسه (فراخوان مقالات- ارائه مقالات- ارزیابی مقالات) از جمله بانو امین(ره)، بدعت و خرافات و بیداری اسلامی
امید است که این خدمت رسانی مورد توجه و عنایات حضرت ولی عصر(ارواحنالهالفداء) قرار گرفته و مرضی خداوند متعال باشد. ان شاءالله.
معرفی مدرسه
به نام خدا
مدرسه علمیه بانو امین(ره) در سال 1376 با هدف ارتقاء سطح علمی و دینی دختران و مادران دیپلم به بالا، در شهرک شهید محلاتی و با همکاری صمیمانه مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حسین اسکندری و با حضور 180 نفر از خواهران به صورت غیر رسمی و پاره وقت راه اندازی شد.
این مدرسه در جهت تکریم اولین بانوی مجتهده مفسره تمام قرآن کریم در جهان اسلام “حاجیه خانم سیده نصرت بیگم امین التجار” ، مدرسه علمیه بانو امین نام نهاده شد.
در سال 1378 طی مراحل مختلف و بررسی های صورت گرفته با مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران قم، مجوز پذیرش طلبه رسمی به مدرسه داده شد.طبق مصوب مرکز مدیریت، طللاب با گذراندن 190 واحد درسی طی مدت 5 سال موفق به دریافت مدرک سطح 2 حوزوی(کارشناسی) می شوند. هر سال در اواسط بهمن ماه حدود 200 تا 250 نفر از خواهران پس از اعلام شروع پذیرش سراسری حوزه های علمیه خواهران جهت ثبت نام به مدرسه مراجعه کرده و در نهایت پس از گذراندن مراحل مختلف پس از مصاحبه بین 30 تا 50 نفر موفق به احراز شرایط لازم گردیده و پذیرش می شوند. هم اینک با لطف و عنایت خداوند متعال و در سایه امام زمان(عج) و با تلاش بسیار، حدود 150 طلبه به طور رسمی در مدرسه علمیه مشغول به درس و بحث می باشند.
اولین گروه طلاب مدرسه علمیه، در سال 1383 فارغ التحصیل و موفق به دریافت مدرک سطح دو (کارشناسی) گردیدند. تاکنون 145 نفر طلبه از این مدرسه فارغ التحصیل شده اند که از این تعداد 25 نفر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ها و 15 نفر در مقطع سطح 3 (کارشناسی ارشد حوزه ها) در رشته های فقه و اصول، علوم قرآنی، فلسفه و… مشغول به تحصیل می باشند.
در میان فارغ التحصیلان حدود 60 نفر از طلاب در حوزه های علمیه، دانشگاه ها، ادارات دولتی، مدارس(مقاطع راهنمایی و دبیرستان)، مهد کودک ها(مهدهای قرآنی) و غیر دولتی مشغول خدمت رسانی و ادای دین به ساحت مقدس امام زمان(عج) می باشند.
مدرسه علمیه بانو امین (ره) در شهرک شهید محلاتی طلبه رسمی پذیرفته و علاوه بر آن در دیگر شهرک های سپاه، همچون شهرک شهید کلاهدوز و شهرک شهید بروجردی به آموزش و تربیت طلاب غیر رسمی پرداخته است.
آموزش و تربیت طلاب بر عهده 30 نفر از اساتید خانم می باشد که از نظر علمی دارای مدرک سطح 3 به بالای حوزه و یا کارشناسی ارشد به باای دانشگاه ها بوده و در آزمون یا مصاحبه علمی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، شرایط لازم را احراز کرده و مجوز تدریس در مقطع سطح 2 را دریافت کرده اند. هم چنین 10 نفر به عنوان مدیریت و کادر در معاونت های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، مالی اداری و… افتخار خدمت رسانی را بر عهده دارند.
علاوه بر این، مدرسه علمیه بانو امین(ره) مفتخر است همزمان با خواهران رسمی، این مدت به آموزش حدود 6000 نفر از بانوان به صورت آزاد(کلاس های تک درس)بپردازد. برخی از این کلاس هاه که در ترمیک های مختلف و متناسب با نیازها و شرایط برگزار می گردند عبارتند از : روانخوانی و تجوید قرآن کریم، اخلاق، تفسیر، نهج البلاغه، زبان انگلیسی، احکام، معادشناسی، مکالمه عربی، سیر مطالعاتی زن و خانواده، فمنیسم، مهارت ارتباط گیری، خیاطی، بهداشت، نقد فیلم، مداحی، رایانه و ….
البته قابل ذکر است که کلاس های قرآن (روخوانی، روان خوانی، تجوید) از ابتدای تشکیل این مدرسه تاکنون حدود 3500 نفر را در مقاطع مختلف سنی و تحصیلی (دبستان، راهنمایی، دبیرستان و …) تحت آموزش قرآنی قرار داده است. هم چنین کلاس های اخلاق، تفسیر و احکام به صورت ثابت در همه ی ترم ها از زمان تشکیل مدرسه برپا بوده و حدود 2000 نفر از بانوان را در سطوح مختلف اعم از دیپلم، دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و …تحت تربیت دینی قرار داده است.
طلاب این مدرسه علاوه بر گذراندن ساعات درسی، تحت آموزش و تربیت امور غیر درسی اعم از فرهنگی و پژوهشی نیز قرار می گیرند و بدین ترتیب آماده حضور در عرصه تبلیغ، تدریس و .. خواهند شد که در ادامه به نمونه این فعالیت ها اشاره خواهد شد.